Vacature voorzitter

Stichting Fietsmaatjes Zuid-Kennemerland zoekt een nieuwe voorzitter.

 

Over de stichting Fietsmaatjes

De stichting Fietsmaatjes Zuid-Kennemerland heeft als doel om mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen in contact te brengen met een fietsmaatje waarmee deze persoon kan gaan fietsen op een duofiets. Dit helpt de deelnemer om, op een actieve manier, meer naar buiten te komen en levert voor zowel de deelnemer als de vrijwilliger een gezellig contact op. De stichting doet dit in nauwe samenwerking met verschillende zorgorganisaties, die eigenaar zijn van de duofietsen die de stichting gebruikt.

Ondanks het feit dat door het coronavirus de activiteiten enige tijd hebben stilgelegen blijft het aantal geïnteresseerde deelnemers en vrijwilligers groeien en verwachten wij ook binnenkort een nieuwe locatie te kunnen toevoegen.

Voor meer informatie zie fietsmaatjeszuidkennemerland.nl

Over de functie

Wij zijn op zoek naar een voorzitter, die zich betrokken voelt bij de doelgroep van onze stichting en die samen met de andere bestuursleden en vrijwilligers verder vorm wil geven aan de (groei)ambities van de Stichting Fietsmaatjes Zuid-Kennemerland.

Als voorzitter ben jij de motivator en de bouwer van de vrijwilligersorganisatie.

Je geeft leiding aan het bestuur en de bestuursvergadering en de bijeenkomsten met de vrijwilligers.

Daarnaast treedt je regelmatig naar buiten als vertegenwoordiger van de stichting tijdens overleggen met andere organisaties, bijeenkomsten en evenementen.

Het betreft een onbezoldigde functie.

Wie wij zoeken

  • Je kan de (groei)ambitie van de stichting vertalen in een boodschap die zowel de rest van het bestuur, de vrijwilligers en andere organisaties motiveert om mee te doen
  • Je hebt ervaring met het opzetten van een (vrijwilligers)organisatie in een bestuurlijke functie
  • Je kan weloverwogen beslissingen nemen
  • Je kan kritisch zijn
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden
  • Je hebt bij voorkeur kennis van de sociale kaart van Haarlem en omstreken

Tijdsbelasting

Het bestuur vergadert ongeveer 8x per jaar. Daarnaast zijn er verschillende overleggen met vertegenwoordigers van zorg- en welzijnsinstellingen Gemiddelde belasting: 2 a 3 uur per week

Meer informatie en solliciteren

Je sollicitatie, met een korte motivatie en een CV op hoofdlijnen, kun je sturen aan joost.mollerus@xs4all.nl. Dan nemen wij contact met je op voor een persoonlijke kennismaking.

Wil je meer informatie over de functie dan kun je via e-mail of telefoon contact opnemen met de penningmeester van de stichting Fietsmaatjes, Joost Mollerus. Telefoon: 06-21517432. E-mail: joost.mollerus@xs4all.nl